Stichting Poldermaat is een vrijwilligersorganisatie die begeleide vakanties organiseert voor mensen met een verstandelijke beperking. Het doel van de stichting is om de deelnemers daar waar nodig ondersteuning en begeleiding te bieden waardoor het mogelijk wordt om zo zelfstandig mogelijk vakantie te vieren. Persoonlijke aandacht en de wens van de deelnemer staan voorop. Daarom vieren wij vakantie in kleine groepen met relatief veel begeleiding. Integratie wordt bereikt door gebruik te maken van het reguliere vakantie-aanbod. Dankzij de inzet van onze vrijwilligers is het mogelijk om de vakanties betaalbaar te houden.

Stichting Poldermaat is opgericht in 2001. In dat jaar werden er 4 reizen georganiseerd. Inmiddels zijn we een begrip in de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking en organiseren we elk jaar zo’n 85 begeleide vakanties van de Veluwe tot Afrika.

In 2007 kreeg de Stichting de beschikking over een ruïne in het bloemendorp Csemö in Hongarije. Met een grote groep vrijwilligers werd dit vervallen pand omgetoverd tot Villa Kakelbont. Een prachtig huis in vrolijke kleuren en ingericht op “beleving” waar we jaarlijks met een aantal groepen een vrolijke vakantie vieren. In de periodes dat Villa Kakelbont niet gebruikt wordt, is deze te huur voor particulieren. De opbrengsten van de verhuur komen ten goede van de Stichting en daarmee dus ten goede van onze deelnemers met een beperking.

Een verblijf in Villa Kakelbont is een beleving voor jong en oud. Wij heten u van harte welkom!

Wie zijn wij 2